NIKARAGVA

Igrači Reala odbili igrati, napustili utakmicu protiv Juventusa

Opkolili sudije, a zatim otišli

Detalj iz Managve. Printsceen

Avaz.ba

13.4.2020

Koronavirus zaustavio je veliki broj fudbalskih liga u svijetu, ali se neke ipak igraju. Tako je i u Nikaragvi, ali sada kad su dobili veći medijsku pažnju nisu se baš proslavili. Igrali su Juventus iz Managve i Real Madriz, a imena koja imaju nisu opravdali.

Utakmicu Juventusa i Reala obilježio je skandal u drugom poluvremenu. Gostujući fudbaleri su odbili nastavak utakmice koja je prekinuta poslije 65. minuta. U Managvi je bilo 2:0 za Juventus, a problem je nastao prilikom drugog gola domaćina. 

Emanuel Garsija (Garcia) iz Juventusa poslao je loptu prema svom napadaču. Lopta je zakačila jednog fudbalera Reala, promijenila je pravac i prevarila odbranu gostiju. Gosti su stali kada su vidjeli da je pomoćni sudija podigao zastavicu i signalizirao nedozvoljenu poziciju, ali glavni arbitar to sinagliziranje nije uvažio. 

Alan Merkado je to iskorostio, izašao sam pred golmana i postigao gol. Uslijedila je velika gužva na terenu. Igrači su opkolili sudije, a zatim odlučili da napuste teren i više se nisu vratili.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.