ŠVEDSKA

Predsjednik Hamarbija: I dalje je užitak gledati Zlatana

Ibrahimović: Želim naučiti nešto novo o fudbalu, iz drugačijeg ugla. Arhiv

Avaz.ba

13.4.2020

Zvijezda Milana Zlatan Ibrahimović vratio se u Švedsku, gdje svakodnevno trenira sa fudbalerima Hamarbija, čekajući da prestane pandemija koronavirusa. 

Ibrahimović je objavio video gdje trenira s klubom iz Štokholma čak i po snijegu, dok su u Švedskoj mjere protiv koronavirusa mnogo labavije nego u preostalom dijelu Evrope. U Švedskoj još rade restorani i kafići, dopušteno je okupljanje do 50 osoba, a gotovo svi švedski prvoligaši normalno treniraju.

- Zlatan je zatražio da trenira s nama, a ja mu to nisam mogao odbiti. Ne znam koliko dugo će trenirati s nama, ali ga je i dalje užitak gledati - kazao je predsjednik Hamarbija Rihard von Ikskul (Richard von Yxkull).

Ibrahimovićev ugovor s Milanom važi do kraja ove sezone, a "Gazeta delo Sport" je ranije izvijestila da Šveđanin neće obnoviti. Predsjednik Hamarbija rekao je da je odluka o tome u rukama Ibrahimovića. 

Radi se o tome kako Zlatan vidi svoju budućnost i šta želi da radi - rekao je Rihard von Ikskulon. 

Ibrahimović je ranije izjavio da i nakon što okači kopače o klin želi ostati u fudbalu. 

- Želim naučiti nešto novo o fudbalu, iz drugačijeg ugla - rekao je tada Ibrahimović.

Ibrahimović je posljednju utakmicu odigrao 8. marta protiv Đenove, nakon čega je fudbal u Italiji suspendiran zbog pandemije koronavirusa. 

Mjere za borbu protiv koronavirusa u Švedskoj su blaže i to je omogućilo Ibrahimoviću da trenira u Štokholmu s Hamarbijem, klubom u kojem ima 25 posto dionica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.