HRVATSKA

Dinamo izabrao novog trenera

U četvrtak dogovor oko uslove raskida saradnje

Bjelica: Već sedmicama traje agonija oko statusa trenera Dinama. Arhiv

Avaz.ba

13.4.2020

Zagrebački Dinamo je odlučio otpustiti trenera Nenada Bjelicu i na njegovo mjesto dovesti Igora Jovićevića, javljaju zagebačke Sportske novosti.

Već sedmicama traje agonija oko statusa Bjelice u Dinamu, nakon što je sjajni trener odbio smanjene plaće. Tada je bilo očigledno da je stao na žulj klupskog rukovodstva, a neformalni gospodar kluba Zdravko Mamić je očigledno izgubio strpljenje u natezanju sa Bjelicom i spakovao mu otkaz. Odluka još nije zvanična, ali će to postati kada se dvije strane dogovore o visini obeštećenja koje pripada Bjelici.

Da ga ne štiti milionski ugovor, Bjelica bi odavno postao bivši u Maksimiru jer Mamić ne oprašta kada mu se neko usprotivi u ’njegovom’ klubu. Dinamo je Bjelici poslao surovu opomenu kada mu je otpustio cijeli stručni štab i tako pokušao da izvrši pritisak na njega. Međutim, Bjelica se ni tada nije povinovao preporukama jer je bio svjestan da sa ugovorom od preko milion evra godišnje ne može tako lako da dobije otkaz. 

Ipak, jasno je da nijedna strana nema želju da nastavi saradnju i da je trenutno jedini problem visina obeštećenja. Tim povodom će se Dinamo i Bjelica sastati u četvrtak kako bi dogovorili uslove raskida saradnje. Ko će da bolje prođe u pregovorima, teško je pretpostaviti, ali izvesno je da je rastanak neminovan.

Dinamo je prethodnih dana analizirao ko bi bio dobar kandidat da naslijedi Bjelicu i na kraju se odlučio za rješenje iz sopstvenog pogona. Šansu će dobiti trener maldog tima Igor Jovićević. Riječ je o talentovanom stručnjaku koji je pravio odlične rezultate sa Dinamovom djecom u prethodnom periodu. Ove sezone je doveo Dinamo do četvrtfinala Lige šampiona za mlade timove gdje ih očekuje duel sa Benfikom, a prethodno je eliminisao Bajern, kijevski Dinamo i Mančester siti. Prošle sezone je u istom takmičenju također dogurao do četvrtfinala eliminisavši Liverpul, da bi na kraju ispao na penale od Čelzija.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.