ŠPANIJA

Barcelona na ivici bankrota!

Naša organizacija je upozoravala da rukovodstvo vodi Barcelonu u uragan. Arhiva

Avaz.ba

13.4.2020

U Fudbalskom klubu Barcelona za vlast se bore dvije struje. S jedne strane je aktuelni predsjednik Barcelone Žozep Maria Bartomeu (Josep) sa svojom klikom, a s druge strane Viktor Font (Victor) koji ima podršku Ćavija (Xavi), a prećutno i igrača predvođenih Mesijem (Messi) i Pikeom (Pique).


Održiv financijski projekat

Upravo je Font iznio u javnost tajne i poražavajuće podatke. Biznismen i lider “Si al futur” grupe je prvi otkrio da je Barcelona platila milion eura PR agencijama da blate Mesija i igrače preko društvenim mreža, što klub demantuje.  Font ističe da je 2017. godine upozoravao šta će se desiti. 

Naša organizacija je upozoravala da rukovodstvo vodi Barcelonu u uragan. Oni ne shvataju da moraju da zamijene postepeno najbolju generaciju u historiji kluba, ali i da razvijaju održiv financijski projekat, kao i da se takmiče protiv korporacija sa neograničenim resursima - aludirao je na vlasnike Sitija i PSG-a, te u svom saopćenju dodao: 

- Oni nemaju kapacitet da vode Barcelonu u ovim vremenima, oteli su moć iz ruku navijača, zaobilaze insistitucije, a rizik je od velikog sada postao gotovo neriješiv. To što se dešava u klubu i ostavke šestorice članova uprave su vrh ledenog brijega.


Ponižena Barca

Font optužuje Bartomeua, kako konstatuje, umjesto da se povuče poslije kraha, on mijenja članove odbora i gura klub u propast.

- Sjetimo se šta je napravio sa Nejmarom, kako se Barca ponižavala, zatim blatila sopstvene igrače, redala pogrešne investicije jednu za drugom. I sada su došli na ivicu bankrota, pošto će prihodi trpjeti zbog pandemije. Oni će to probati da iskoriste kao izgovor, ali i prije toga je bilo jasno gde srlja klub. Najnovija sramota i svađa sa igračima oko smanjenja plata ostavlja još gori utisak, napisao je Font.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.