LIVERPUL

Klop: Sve ovo ide na gore

Što god duže bude trajala ova pauza i naša odvojenost, više će nas boljeti

Klop: Imamo te treninge putem linka, nisam nikada mislio da bih mogao toliko uživati u njima, ali zaista uživam. Arhiv

Avaz.ba

14.4.2020

Sve je već bilo spremno za slavlje u Liverpulu, a onda se umiješao koronavirus. Još uvijek se ne zna hoće li nakon prošlosezonske titule prvaka Europe na "Anfield" stići toliko željeni i sanjani pehar za pobjednika Premier lige. Sezona je na čekanju, kao i sport u cijeloj Evropi. Englezi bi svoju sezonu završili, igrajući i u avgustu ako će to biti potrebno. Sva je naznaka da hoće, jer koronavirus neće tek tako nestati s lica zemlje.

U doba kad nema treninga zbog socijalnog distanciranja, "Redsi" se međusobno druže putem društvenih mreža i aplikacija koje to omogućuju. "Skype-treninzi", joga i ostalo zamijenili su redovan režim rada u trening kampu, a tom je prilikom izjavu za "Sky Sports" dao i trener Jirgen Klop (Jurgen Klopp).

- Imamo te treninge putem linka, nisam nikada mislio da bih mogao toliko uživati u njima, ali zaista uživam. Ipak, sve će se promijeniti onoga trenutka kada opet na okupu vidim sve moje dečke. Ovo je izuzetna grupa, to se pokazuje i u ovim vremenima. U tih sat ili dva shvatite koliko vam nedostaju kada ih nema - rekao je Nijemac o svojim igračima.

Klop kaže da mu više smeta to što nije sa svojom ekipom od toga što se zbog koronavirusa zapravo ne igra. 

- Želim biti s njima. S druge strane, sve ovo ide na gore u smislu ekipe. Jer, što god duže bude trajala ova pauza i naša odvojenost, više će nas boljeti. Ipak, situacija je takva kakva je i to moramo prihvatiti - dodao je Klop, prenose SN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.