FK SLOBODA TUZLA

Bivši uposlenici, igrači i trener tužili klub s Tušnja

Tužbu sprema i Zlatan Nalić

Teški dani pred Tuzlacima. Arhiv

Piše: J. J./Avaz.ba

14.4.2020

Fudbalski klub Sloboda u vrijeme premijerligaške pauze iznenada se našao u novim problemima. Bivši uposlenici, igrači i trener kluba s Tušnja iskoristili su iznenadnu pauzu da na adresu Nogometnog saveza BiH pošalju prijave protiv popularnih "Crveno–crnih" zahtijevajući da im se isplate navodni dugovi. Kako "Dnevni avaz" saznaje, riječ je o šest osoba koje od premijerligaša iz Rudarske 2 potražuju ukupno skoro 50.000 KM.

Među onima koji su poslali prijave, našli su se bivši trener Slavko Petrović koji za dodatne troškove postupka potražuje oko 16 hiljada KM, bivši prvotimci Ivan Kostić i Ivan Fatić (neisplaćeni sudski troškovi po 3-4 hiljade KM), Muamer Adžem (neisplaćeni bonusi između 5 i 6 hiljada KM), bivši predsjednik Skupštine Bahrudin Bajramović (postupak za neisplaćene zatezne kamate – 18 hiljada KM) i Semir Salihović (naknada za posao 1-2 hiljade KM)!

Ono što bi dodatno moglo da oteža prilike u Slobodi je i informacija prema kojoj se još jedan bivši trener priprema da putem NSBiH potražuje određenu sumu novca. Riječ je o Zlatanu Naliću, koji bi od bivšeg kluba mogao tražiti oko 430 hiljada KM!? 

U navodna potraživanja se uključuju neisplaćene plaće, posudbe sa zateznim kamatama i odštetna klauzula u slučaju otpuštanja u iznosu od 200.000 KM!

Od izvora bliskog klubu saznali smo da u klupskoj administraciji ne postoji nijedan dokument koji bi mogao potvrditi ova Nalićeva potraživanja. S druge strane, saznali smo da Nalić ima ugovor u kome je navedena odštetna klauzula od 200 hiljada KM!

Sudeći prema navedenom, pred Slobodom su novi teški dani, i to kad je klub krenuo sa stabilizacijom. Mnogi se pitaju zbog čega su prijave skoro sinhronizirano počele da se šalju u posljednje tri sedmice, u doba kad se ne igra Premijer liga BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.