GRBAVICA

Željezničar dobio urbanističku saglasnost za gradnju južne tribine

Izrada projekta i prikupljanje neophodnih saglasnosti u završnoj su fazi te se predavanje zahtjeva za izdavanje građevinsku dozvolu očekuje najkasnije do kraja aprila

Južna tribina stadiona Grbavica. Arhiv

Piše: Avaz.ba

14.4.2020

Iz Fudbalskog kluba Željezničar obavijestili su javnost da je Općina Novo Sarajevo izdala urbanističku saglasnost za gradnju južne tribine stadiona Grbavica.

Nakon usvajanja idejnog projekta stadiona Grbavica, FK Željezničar uputio je zahtjev Općini Novo Sarajevo za izdavanje nove urbanističke saglasnosti za gradnju južne tribine. Nadležna služba Općine Novo Sarajevo izdala je 10. aprila 2020. godine urbanističku dozvolu, čime su se stekli uvjeti za predavanje dokumentacije radi izdavanja građevinske dozvole - saopćeno je iz FK Željezničar. 

Izrada projekta i prikupljanje neophodnih saglasnosti u završnoj su fazi te se predavanje zahtjeva za izdavanje građevinske dozvole očekuje najkasnije do kraja aprila. Podsjetimo, klub s Grbavice je u proteklih šest mjeseci o gradnji južne tribine obavio sastanke sa predstavnicima Kantona Sarajevo, Grada Sarajevo, Općine Novo Sarajevo i Nogometnog saveza BiH. 

- Nadamo se da će se globalna situacija u vezi s virusom Covid-19 okončati u skorijoj budućnosti, uz što manje posljedica kako bismo se svi zajedno mogli posvetiti fudbalu i daljnjim aktivnostima radi uređenja i gradnje našeg doma - ističu iz FK Željezničar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.