TURSKA

Hvala Barceloni, Turska ima lijek za koronavirus

Dobio veliku podršku

Redžber: Na raspolaganju sam Barceloni. Twitter

Avaz.ba

15.4.2020

Legendarni turski golman Ruštu Redžber (Rustu Recber) imao je ozbiljnih zdravstvenih problema nakon što se zarazio koronavirusom. Bio je i u životnoj opsanosti, a na kraju je iz te bitke izašao kao pobjednik.

Ogroman doprinos u toj borbi za život dala je Barcelona, koja nije ostavila na cjedilu svog nekadašnjeg igrača, za šta će joj Ruštu biti zauvijek zahvalan.

- Pružili su mi veliku podršku tokom i poslije moje bolesti. Prenijeli su mi dobre želje predsjednika i kluba. U takvim vremenima se ne smiju zaboraviti sitni detalji. Neću zaboraviti šta je Barcelona učinila za mene kada sam umirao od virusa. Dala mi je život. Želim da svi znaju da sam uvijek na raspolaganju Barceloni. Želim svima da zahvalim - rekao je bivši golman katalonskog kluba.

Još je zanimljivije razmišljanje Redžbera kako Turska ima lijek za koronavirus.

To je bio veoma dug proces liječenja. Postoji liječenje za ovaj virus koje je provelo naše ministarstvo zdravlja. Ljekari su primjenjivali ovu metodu tokom 10 dana i uložili su mnogo truda u njoj. Podrška mojih najmilijih u ovom procesu je bila fantastična. Sve se to spojilo i znali smo kako da pobijedimo u ovoj bici. Veoma sam sretan. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.