CRNA GORA

Savićević: Nisam siguran koliko brzo ćemo se vratiti normalnom životu

Kada sam čuo vijesti iz Lombardije, prosto nisam mogao da vjerujem da se to događa u Italiji, koja je jedna ekonomski moćna i razvijena zemlja

Savićević: U Crnoj Gori je isto kao i svuda, imamo problem sa koronavirusom. Arhiv

Avaz.ba

15.4.2020

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević izjavio je da Italiji smatra jednom od svojih domovina. 


Sjedimo u kući

- U Crnoj Gori je isto kao i svuda, imamo problem sa koronavirusom. Korona nas je potpuno blokirala, kako nas u sportu, tako i sve ostale djelatnosti. Sjedimo u kući, čekamo da ovo prođe, ali nisam siguran koliko brzo ćemo se vratiti normalnom životu, kao što smo prije živjeli, istakao je Savićević u razgovoru za Sport klub, te dodao:

- Kada sam čuo vijesti iz Lombardije, prosto nisam mogao da vjerujem da se to događa u Italiji, koja je jedna ekonomski moćna i razvijena zemlja. Zdravstveni sistem u toj zemlji je bio veoma dobar i nisam mogao da vjerujem da im se desio takav kolaps. Splet okolnosti je doveo do toga da je od početka bilo mnogo mrtvih. Prijatelji iz Italije, sa kojima sam razgovarao, smatraju da je od prvog momenta bila greška što su kontrolisali samo letove iz Kine za Rim i Milano. Međutim, bilo je dosta Kineza koji su dolazili preko Istanbula, Beča i Ciriha, a putnici sa tih letova nisu bili kontrolisani. Onda se desila i ta famozna utakmica u Milanu između Atalante i Valencije, ali ni sam ne znam da li je to tačno ili nije.

Kako keže, izgleda da je tu krenuo medicinski kolaps jer su nespremno dočekali veliki broj zaraženih koronavirusom.

- Nisu u tom momentu imali dovoljno zaštitnih odijela, maski, rukavica, što je dovelo do kolapsa zdravstvenog sistema Lombardije. Taj virus se veoma brzo širi, pa se u takvoj situaciji dogodila njihova velika tragedija da je dnevno umiralo po 800, 900 ljudi. Kada se taj broj smanjio na 600 umrlih dnevno, oni su još bili i zadovoljni time. To je velika tragedija za jednu državu kakva je Italija. Mislim da su bili nespremni za tu pandemiju, naglašava nekadašnji fudbalski as.


UEFA pravi neke planove, ali...

Savićević nema predstavu kako će se riješiti problemi koje je korona virusizazvao u fudbalskom svijetu.

- Ne znam kako će veliki sistemi kao što su Italija, Španija, Njemačka, Francuska, Velika Britanija, sve ovo da zaustave. Oko njih se sve vrti. Najveće pare dolaze iz tih pet država. Njemačku ova pandemija nije toliko pogodila kao ostale evropske zemlje. Oko njih se sve vrti, najveće pare, sponzori, marketing, TV prava za Ligu šampiona. UEFA pravi neke planove i programe, ali bojim se da će oni padati u vodu jer teško da se može nešto preciznije znati, za kraj je rekao predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore.

Savićević: To je velika tragedija za jednu državu kakva je Italija. Arhiva

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.