NION

UEFA uvodi nova pravila za završetak sezone

Kako će igrači izdržati velike vrućine. Arhiv

Piše: Avaz.ba

15.4.2020

Uprkos pandemiji koronavirusa, Unija evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) insistira da se nacionalna prvenstva širom Evrope završe čim se uvjeti malo stabiliziraju. Čak to potiču ultimatumom da klubovi iz država koja svoje prvenstvo ne završi neće nastupiti sljedeće sezone u evropskim kupovima.

Zbog toga bi se trebalo igrati ovog ljeta – i to u najtoplijim mjesecima, jer bi do tada koronavirus koliko-toliko trebao biti stavljen pod kontrolu. Međutim, postavlja se pitanje kako će igrači izdržati velike vrućine, posebno u našoj domovini, ako znamo da bar tri stadiona u Bijeljini, Doboju kod Kaknja i Ugljeviku nemaje reflektore (Velež je nedavno postavio reflektore...).

Zato su spremna nova pravila koja bi bar donekle trebala olakšati završetak sezone. U UEFA-i razmišljaju da povećaju broj izmjena tokom jedne utakmice s tri na pet. Također, uvela bi se i kratka pauza u svakom od poluvremena, iako smo to navikli u pripremnim utakmicama, a ponekad čak i na samim počecima prvenstava kad su nesnosne vrućine na djelu.

S druge strane, izvjesno je to da navijači dosta dugo neće moći na tribine...


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.