ITALIJA

Lacio: Ako se sezona sada prekine, sigurno idemo na sud

Stav Lacija je decidiran. Arhiv

Avaz.ba

15.4.2020

Iako posljednjih dana iz Italije dolaze ohrabrujuće poruke u vezi s pandemijom koronavirusa koja je na Apeninima uzela najviše maha, vanredno stanje u zemlji naših prekomorskih susjeda traje do 3. maja. Zasad najmanje do toga dana zabranjeno je kretanje izvan domova, osim ako se ne ide po hranu ili lijekove.

Za to vrijeme, nogometaši muku muče šta i kako s kalendarom do kraja sezone. Završiti, poništiti, odigrati ili ne preostale utakmice, kola, takmičenja. Ostalo je još desetak kola Serije A, završnica Kupa... Ako se pita upravu Lazija s kontroverznim predsjednikom Klaudijom Lotitom (Claudio) na čelu, trebalo bi se sve odigrati do kraja.

- Ako se ova sezona ne završi prirodnim putem, onda će sljedeća biti uništena jer će sve to sigurno završiti na sudu. Nadamo se da će teren odlučiti o tome tko će slaviti, a tko će izgubiti. Tko će u raj, a tko u pakao. Ako se sezona sada prekine, sigurno idemo na sud, a to nikome neće donijeti ništa dobro - napisao je portparol Lacija Arturo Dijakonele (Diaconale) u saopćenju koje je poslano iz rimskog kluba.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.