PLANOVI

Golman veliki tragičar još prima prijetnje

Igrači se tretiraju s ekstremnim neprijateljstvom na internetu

Karijus: Dva velika kiksa. Arhiv

Avaz.ba

16.4.2020

Golman Liverpula Loris Karijus, koji je već dvije sezone na pozajmici u Bešiktašu, i dalje ima noćne more zbog greške u finalu Lige prvaka, kada je sa dva kiksa "častio" Real titulom prvaka Evrope 2018. godine.

Karijus se tada našao na udaru navijača, ali i sada, dvije godine poslije, dobiva prijetnje iako je on još onda objasnio da je imao potres mozga na utakmici poslije jednog sudara s igračem Reala. Nijemac je na Enfildu imao ugovor do 2022. godine, ali sada razmišlja o prelasku u bundesligaški klub, jer osjeća dosta netrpeljivosti kod navijača. 

- Ne možete kriviti navijače da su bijesni na igrača. Oni plaćaju svoj novac i imaju pravo biti ljuti. Da sam ih sreo na ulici, ne bi otvorili usta. Igrači se tretiraju s ekstremnim neprijateljstvom na internetu. Kad bih pročitao sve što je napisano o meni, ne bih spavao dva dana. Ludilo je ono što ljudi pišu pod svojom anonimnošću. Igrao sam u finalu Lige šampiona sa samo 24 godine, ali su moja uloga u tome da nas dovedem tamo i sve moje dobre odbrane zaboravljeni u trenu. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.