NSBIH

Saradnja selektora je na visokom nivou

Razgovaralo se o planovima za budućnost i novim okupljanjima reprezentativnih selekcija kad to bude moguće. NSBiH

Piše: Avaz.ba

16.4.2020

Generalni sekretar Nogometnog saveza BiH Adnan Džemidžić i izvršni direktor Sektora za sport NSBiH Elmir Pilav, zajedno sa saradnicima, razgovarali su danas sa skautom nacionalnih selekcija Sakibom Malkočevićem i sa selektorima: Slobodanom Starčevićem (U-21 reprezentacija), Samirom Hurem (ženska A-reprezentacija), Slavenom Musom (muška U-19), Draganom Jevtićem (ženska U-19), Nerminom Šabićem (muška U-17), Ilijom Lucićem (ženska U-17), Zoranom Erbezom (muška U-15), Ivom Krezom (muška futsal reprezentacija) i Nijazom Mulahmetovićem (ženska futsal reprezentacija).

Povod za održavanje sastanka bila je aktuelna situacija u nogometu, prekid svih takmičenja i reprezentativnih okupljanja usljed pandemije koronavirusa - saopćeno je iz NSBiH. 

Razgovaralo se o planovima za budućnost i novim okupljanjima reprezentativnih selekcija kad to bude moguće. 

- Nogometni savez BiH pratit će aktuelnu situaciju u Bosni i Hercegovini u vezi sa pandemijom, kao i preporuke FIFA-e i UEFA-e. Još jednom je istaknuto da je međusobna saradnja selektora na visokom nivou te se ističe važnost praćenja mjera nadležnih organa i zdravstvenih institucija u Bosni i Hercegovini kako bi se situacija što prije vratila u normalno stanje, a igračice i igrači ponovo vratili na terene - ističu iz kuće bh. fudbala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.