ŠTA ĆE ODLUČITI

Šefovi UEFA-e ponovo će razmatrati mogućnost nastavka sezone

U planu i razgovori sa moćnim Udruženjem evropskih klubova i državnim ligama

Očekuje se i odgađanje Evropskog prvenstva za žene. Ilustracija

Avaz.ba

16.4.2020

Izvršni odbor Evropske nogometne federacije (UEFA) održat će sastanak putem videokonferencije sljedećeg četvrtka, 23. aprila, kako bi ponovo razmotrio kako nastaviti takmičenja koja su prekinuta zbog pandemije koronavirusa.

Prije toga, čelnici svih 55 članica UEFA-e analizirat će situaciju, vezanu za domaću i kontinentalnu scenu. UEFA također planira razgovarati sa moćnim Udruženjem evropskih klubova (ECA) i državnim ligama. Na sastanku bi moglo biti potvrđeno odgađanje sljedećeg ženskog Evropskog prvenstva za 2022. godinu, nakon što je muški Euro sa 2020. prolongiran za 2021.

No, malo je vjerovatno da će UEFA, zbog neizvjesne situacije sa pandemijom, donijeti bilo kakvu drugu čvrstu odluku. Gotovo sva domaća prvenstva na Starom kontinentu, kao i UEFA Liga prvaka i Evropska liga, zaustavljene su sredinom marta zbog koronavirusa.

Jedina zemlja koja je nastavila igrati je Bjelorusija. UEFA je i dalje optimistična da će se sezona u svim ligama moći privesti kraju igranjem u julu ili avgustu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.