DINAMO

Bjelica: Jednostavno, branio sam svoju odluku

Pa jasno da mi je teško. No, to je život

Bjelica: Nije bilo lako ni ugodno. Arhiv

Avaz.ba

16.4.2020

Nenad Bjelica više nije trener Dinama! Sporazumno je raskinuo ugovor s modrim klubom. S kolikom otpremninom je napustio Maksimir? Službene informacije nema, ali provlači se priča da je sad već bivši trener otišao bogatiji za oko 1,5 miliona eura. U tu cifru je uračunata plaća za prva tri mjeseca ove godine koja je već sjela na njegov račun, dakle, 465 hiljada eura, te još milion eura, prenose Sportske novosti .

Dakle, kod sporazumnog raskida, Bjelica je, idemo to tako kazati, oprostio Modrima milijun eura, jer da je isplaćen do kraja, zaradio bio oko 2,5 miliona eura. Takva pogodba je očito legla svima, Dinamu i Bjelici, jer su nakon maksimirskog sastanka od obje strane iz usta ispadale smo rečenice obložene sećerom. Od te cifre koju je inkasirao Bjelica, svoj dio dobiti će i njegov stručni stožer koji je dobio otkaz, jer je Bjelica imao dogovor s nekim svojim suradnicima da im isplaćuje određeni iznos koji je njemu pripadao po ugovoru.

- Nisam više trener Dinama, sporazumno smo raskinuli ugovor. Rekao bih na obostrano zadovoljstvo. Dinamo ide svojim putem, ja svojim. Brzo smo se dogovorili, za sat vremena, ali birokratska priča oko ugovora o sporazunom raskidu se otegla. Raskid ugovora s Dinamo je vrlo korektan - kazao je u uvodu Bjelica.

Zahvalio se svima u maksimirskom klubu...

- Najviše se zahvaljujem mojim igračima, stručnom štabu, liječnicima, svim navijačima na podršci koju su iskazivali ove dvije godine. Naravno i medijima. Sad svatko ide svojim putem, idemo dalje, konstatuje sada već bivši trener Dinama.

Dok se zahvaljivao, Bjelica je djelovao jako emotivno.

- Nije bilo lako niti ugodno. Sad odlazim iz kluba, a nisam se niti posvađao s klubom! Niti s bilo kime u Dinamu. Jednostavno, branio sam svoju odluku. Dinamo je branio sebe, svatko je radio legalno. Normalno da je teško, bio sam ovdje dvije godine, ostvario sam vrhunske rezultate, atmosfera je bila sjajna. Pa jasno da mi je teško. No, to je život, ističe Bjelica.

Na pitabnje je li moglo završiti drukčije, odgovara;

- Moglo je drukčije završiti. Svoj mandat u Dinamu završavam s četiri pobjede, tri posljednje bez primljenog pogotka, s velikom bodovnom prednošću. Čestitam Dinamu na osvojenom prvenstvu. Nadam se da če do konca sve uspješno apsolvirati.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.