DINAMO

Hajrović nije prihvatio smanjenje plaće

Hajrović. Arhiv

Avaz.ba

17.4.2020

Kapitan zagrebačkog Dinama Arijan Ademi i njegov zamjenik Dominik Livaković posljednji će potpisati ugovore o smanjenju plaća. Inače, većina igrača "Modrih" prihvatila je smanjenje plaća, a u klubu se nadaju da će uskoro svi staviti svoje potpise. Ko još nije potpisao? O tome nema službenih informacija, ali se u maksimirskim kuloarima govori da nisu potpisali Mario Gavranović, Francuz Teofil-Katerin (Theophile-Catherine), Izet Hajrović, Fransoa Mubandže (Francois Moubandje) i Damian Kadzior.

Dakle, vidi se kako svoje potpise još nisu stavili strani igrači, a tu računamo i Gavranovića kao švicarskog reprezentativca. Teofil-Katerinu istječe ugovor pa je za očekivati da on neće ni potpisati, treba vidjeti šta će biti s Gavranovićem, kome ugovor istječe u zimu i koji ima veoma velik ugovor, od 800.000 eura godišnje.

Držimo da u plavom domu, vjerovatno, neće suze roniti ni ako ne potpišu Moubandje i Hajrović, možda se s njima postigne kakav dogovor ili im se jednostrano smanje plaće, prenose "Sportske novosti".

Kad se radi o Kadzioru, u plavom domu željeli bi da on ostane, neke naznake govore da će i biti tako, da će, na koncu, i Poljak staviti svoj potpis.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.