GRČKA

Zašto Ognjen Vranješ zadovoljno trlja ruke

Vranješ: Godišnja plaća 800.000 eura. Arhiv

Avaz.ba

17.4.2020

Grčki mediji prenose da belgijski Anderleht želi raskinuti ugovor s Ognjenom Vranješom, koji je na pozajmici u atinskom klubu AEK, zbog "rezanja" troškova u doba pandemije koronavirusa. S obzirom na to da Vranješ ima važeći ugovor na još dvije godine, uz plaću od 800.000 eura po sezoni, klub iz Brisela pokušava završiti s njim saradnju.

Ako i definitivno Anderleht odluči da prekine ugovor, morat će Vranješu isplatiti visoku otpremninu. Ranije je grčki klub izrazio želju da njegov ugovor otkupi od Belgijanaca, doduše za manje novca, ali čini se da će Atinjani sada sačekati da postane slobodan igrač jer su svjesni da je klub iz Brisela u ozbiljnim finansijskim problemima. 

Vranješ sigurno ne bi imao ništa protiv ostanka u Atini, gdje je kod navijača crno-žutih stekao veliki ugled.  On je u julu 2018. upravo iz Atine prešao u Anderleht za 3,2 miliona eura, a otkako je pet godina ranije napustio ruski Krasnodar, Vranješ je promijenio sedam klubova i nigdje se nije zadržao duže od godinu dana. 

U Anderlehtu su svi problemi za Vranješa počeli kada je u javnost isplivala njegova afera sa Jelenom Karleušom, dok je u karijeri i branio boje Borca iz Banje Luke, Crvene zvezde, Napretka, moldavskog Šerifa, Krasnodara, Spartaka iz Vladikavkaza, turskih ekipa Elazıgspor i Gazijantep, španskog Sportinga iz Hihona i ruskog Tom Tomska, prenosi "Mondo".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.