SVJEDOČENJA

Fudbaler tvrdi da mu je smrću prijetio hrvatski biznismen

Tražio mu 300.000 eura

Fonseka: Neugodno iskustvo. Twitter

Avaz.ba

17.4.2020

Meksikanac Francisko Kikin Fonseka (Francisco Fonseca), bivši igrač Benfike, za meksičke medije ispričao je priču o nepoznatom hrvatskom biznismenu zbog kojeg mu je, tvrdi, propala evropska karijera, pišu hrvatski mediji.

Dogodilo se to u sezoni 2006/2007. kada je u Lisabon stigao iz meksičkog Kruz Azula. Meksički napadač na Lužu je odigrao samo 13 utakmica i zabio tri gola, ali nije više igrao u Evropi nakon toga.

Prišao mi je jedan hrvatski biznismen i rekao: "Kikin, ne znam znaš li, ali ja sam bio taj koji te doveo u Benfiku." Odgovorio sam da to nije tačno i da me doveo predsjednik Benfike koji je išao u Meksiko zbog mene, rekao je Fonseka.

On je otkrio i da mu je neimenovana osoba tražila novac.

- Tražio je da mu dam 300.000 eura, a zauzvrat bih dobio veću minutažu jer je navodno bio dobar s trenerom Fernandom Santošom (Santos). Otišao sam kod trenera i objasnio mi je da nema nikakve veze s tom osobom. Taj biznismen me opet zvao i prijetio smrću, govoreći da mi zna porodicu. Ignorirao sam sve i vratio sam se u Tigres. Direktor kluba je morao na sud zbog tog transfera, ne znam kakve su to veze bile, zaključio je Meksikanac.

Bez obzira na to, u domovini je očuvao status zvijezde i skupio 43 nastupa za reprezentaciju te postigao 21 gol.  

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.