ŠPANIJA

Policija našla Luku Modrića na ulici u vrijeme zabrane kretanja

Policajac je izašao i zaprijetio fudbaleru da će ga novčano sankcionirati ukoliko ga još jednom bude našao na ulici

Prilikom igranja sa djetetom faktički je prekršio zabranu kretanja. Arhiv

Avaz.ba

18.4.2020

Luka Modrić doživio je veliku neugodnost u Madridu ovih dana kada je imao blaži, verbalni obračun sa organima reda. Hrvatski reprezentativac period izolacije zbog pandemije koronavirusa provodi u i te kako pogođenoj Španiji, a prilikom igranja sa djetetom faktički je prekršio zabranu kretanja, pišu hrvatski mediji. 

Modrić i njegov sin su se dodavali loptom, a jednog momenta je poslije jačeg udarca ista odletjela preko ograde, pravo na ulicu. Luka je izašao iz dvorišta kako bi je pokupio, a u tom momentu naišlo je patrolno vozilo policije. Policajac je izašao i zaprijetio fudbaleru da će ga novčano sankcionirati ukoliko ga još jednom bude našao na ulici.


Marselo ga odao španskim medijima. Agencija

Isfrustriran tim događajem, Modrić ga je prepričao saigraču Marselu koji je isti prenio medijima u Španiji, kao i Vinisijusu Žunioru na Instagramu. U toj zemlji kretanje je ograničeno i jedino je dozvoljeno biti na ulici ukoliko idete po lijekove ili namirnice i to u najbliži market ili apoteku.

- Zove me Luka jedan dan, sav u panici na telefon... Ako učinite još jedan korak, morat ću da vas novčano kaznim - pričao je Marselo Vinisijusu, dok se drugi Brazilac gušio u smijehu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.