MIŠLJENJE LEGENDE

Ibrahimović je u rangu Mesija i Ronalda

Osvojio je naslov prvaka gdje god je otišao, postigavši tonu golova, kaže Mančini

Ibrahimović: Osvajao trofej gdje god je igrao. AFP

Avaz.ba

18.4.2020

Selektor Italije Roberto Mančini (Mancini) iznio je senzacionalnu tvrdnju, a to je da je Zlatan Ibrahimović na istoj razini kao Lionel Mesi (Messi) i Kristijano Ronaldo (Cristiano Ronaldo), prenosi engleski „Daily Mail“.

Argentinac Mesi (32), napadač španske Barcelone, i Portugalac Ronaldo (35), golgeter italijanskog Juventusa, važe za dvije najveće zvijezde u svjetskom fudbalu zbog klupskih uspjeha i dominacije na individualnoj sceni, osvojivši 11 Zlatnih lopti za igrača godine u svijetu od 2008.

Legendarni italijanski igrač i trener, međutim, kaže da je Šveđanin bosanskohercegovačkih korijena u istom rangu sa ovim tandemom. Za Zlatana (38), trenutno člana italijanskog Milana, kaže da je jedan od najboljih napadača svih vremena.

- Zlatan će ostati upamćen kao jedan od najvećih napadača svih vremena. Stavljam ga na istu razinu sa Mesijem i Ronaldom. Osvojio je naslov prvaka gdje god je otišao, postigavši tonu golova.

Mančini: U Interu sarađivali dvije godine. Arhiv

I ove je sezone bio dobar u Milanu, ali ne znam kakvi su mu planovi za budućnost – rekao je za „Sport Mediaset“ Mančini, koji je sa Ibrahimovićem sarađivao dvije sezone u Milanovom gradskom rivalu Interu.

Dvije titule sa Interom u Italiji samo je dio onoga što je Zlatan ostvario u 20-godišnjoj karijeri.

Ibrahimović je također osvojio ligaške naslove sa Ajaksom (Nizozemska), Juventusom, Barcelonom, Milanom i francuskim Pari Sen Žermenom, postigavši 478 golova u 798 klupskih nastupa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.