IZRAEL

Jasmin Burić za "Avaz": Ovdje je cjelodnevni karantin

Dobro mi dođu online treninzi koje imam s našim reprezentativcima

Burić: Ispunili smo cilj koji je rukovodstvo kluba postavilo pred nas. Arhiv

Piše: D. J. - Avaz.ba

19.4.2020

Naš reprezentativni golman Jasmin Burić karijeru je počeo u zeničkom Čeliku. Nakon toga je punih 10 godina bio na golu poljskog Leha iz Poznanja, a prošlog ljeta prešao je u izraelski Hapoel iz Haife.

Prvenstvo u ovoj državi je zbog pandemije koronavirusa prekinuto nakon 26 kola, a njegova ekipa se trenutno nalazi na šestoj poziciji koja vodi u doigravanje za prvaka. 

- Prvenstvo u Izraelu je prekinuto i prije evropskih liga, još početkom marta, a posljednji trening imali smo 15. marta - rekao je Burić i dodao:

- Ispunili smo cilj koji je rukovodstvo kluba postavilo pred nas. Zadovoljan sam statusom u ekipi, jer sam branio sve utakmice u prvenstvu i kupu.

Ističe da mu trenutno dobro dođu online treninzi koje imam s našim reprezentativcima, ali i klubom.

- Skoro svaki dan imam po jedan, barem potrošim sat-dva i umorim se. Inače, dane najčešće provodi sa suprugom Lejlom uz televiziju. Vrijeme je ovdje izuzetno lijepo, ali ne možemo ići na plažu i uživati. Već tri sedmice na snazi je cjelodnevni, dvadesetčetverosatni karantin, jedino je dozvoljeno izaći do prodavnice ili apoteke. Koliko znam, u Izraelu je više od 12 hiljada zaraženih, a bilo je i oko 150 smrtnih slučajeva – prenosi Burić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.