JUVENTUS

Bomba iz Torina: Kejn umjesto Iguaina

Kejn: Iskoristio pandemiju za oporavak od povrede. Arhiv

Avaz.ba

19.4.2020

Nekim nogometnim klubovima, posebno onima najjačima u Evropi, neće smetati korona kriza, barem kada je u pitanju razmišljanje o transferima. Juventus radi na transferu Harija Kejna (Harry Kane). Nedosanjana želja mnogih, posebno madridskog Reala i Mančester junajteda, mogla bi se tako nakon godina u Totenhemu preseliti na Apenine. Italijanski mediji već neko vrijeme pišu o ovoj mogućnosti, ali do sada se o tome uglavnom raspravljalo mimo javnosti, odnosno etikete nečeg iole službenijeg.

Jedna od teorija prema kojima je moguć dolazak Kejna u Torino već ovog ljeta je ta da se Gonzalo Iguain (Higuain) više neće vraćati u klub nakon što je zbog pandemije koronavirusa otišao u Argentinu. 

Podsjetimo, argentinskom napadaču majka boluje od raka, a u slučaju neposluha, Juventus bi ga mogao kazniti čak i jednostranim raskidom ugovora.

Dogodi li se takav scenarij, Juventus ga ne bi morao plaćati u posljednjoj godini ugovora koji mu istječe u ljeto 2021. godine, pa bi na taj način uštedio 27 miliona eura, analizira SN. Iako će za Kejna morati dati mnogostruko više, opet je bolje imati 27 miliona u džepu...

Nakon što je postigao 17 golova u 25 utakmica za Spurse, engleski reprezentativac se povrijedio i ne bi mogao konkurirati za završnicu sezone da se igralo u normalnom rasporedu. Ovako je i on dobio vremena za oporavak...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.