ŠPANIJA

Real Madrid napušta Santijago Bernabeu

Novi dom Alfredo di Stefano

Stadion Alfredo di Stefano. Real Madrid

Avaz.ba

20.4.2020

Madridski Real bi nastavak fudbalske sezone u španskoj Primeri, koji se očekuje po završetku pandemije koronavirusa mogao provesti van stadiona Santijago Bernabeu.

Čelnici "kraljevskog kluba" najozbiljnije razmatraju mogućnost da preostale utakmice sezone odigraju na stadionu Alfredo di Stefano, koji se nalazi u trening kampu Madriđana, kako bi omogućili da se radovi na modernizaciji legendarnog fudbalskog zdanja ubrzaju i spremno dočekaju početak slijedeće sezone.

Inače, Real je krenuo u rekonstrukciju stadiona Santijago Bernabeu poslije koje će biti moguće, ukoliko za tim bude potrebe, zatvoriti krov kako bi se igra nastavila u dvoranskim uslovima. Radovi teku prema planu, postojeći krov sa jedne od tribina je već uklonjen, a ukoliko La Liga dozvoli "kraljevskom klubu" promjenu domaćinstva, radovi će se odvijati besprekidno do septembra.

Ono što će svakako ići u korist Madriđanima, jeste to što će se, ukoliko sezona i bude nastavljena, utakmice igrati bez prisustva publike, kao i to što je teren na stadionu Alfredo di Stefano identičnih dimenzija kao i onaj na Bernabeuu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.