ERADIVIZIJA

U Nizozemskoj bez fudbala do 1. septembra

Ajaks na vrhu tabele ima bolju gol razliku od AZ-a. Arhiv

Avaz.ba

21.4.2020

Zbog pandemije koronavirusa, vlada Nizozemske suspendovala je sport do 1. septembra, tako da sezona u Erediviziji neće biti nastavljena. Titula bi trebala biti dodijeljena Ajaksu, pošto AZ ima slabiju gol razliku.

- Do 1. septembra se neće igrati fudbal, čak ni pred praznim tribinama. Povodom ove odluke, liga je odlučila da se sezona 2019/20 neće nastaviti. Fudbalski savez će se konsultovati sa UEFA, poslije čega će biti donijeta odluka. U petak će biti održan sastanak između čelnika Saveza i klubova, gdje će se razgovarati o posljedicama.

Profesionalci će moći ponovo da treniraju, pošto će trening centri biti otvoreni. To je dobar znak, pošto će i djeca moći ponovo da treniraju, ali pod posebnim uslovima. Profesionalni fudbal se neće igrati pod okriljem Fudbalskog saveza Nizozemske dok god to ne odobri Vlada naše države i odluči da je bezbjedno da se vratimo na teren. 

Još nije donijeta definitivna odluka da se otkaže sezona, ali idemo ka tome i obezbijedit ćemo pomoć cijeloj fudbalskoj industriji, kako bi finansijski gubici bili što manji. Veliki je izazov za nas i dosta toga je pred nama, s obzirom da fudbal neće moći da se igra do 1. septembra. Zajedno ćemo odlučiti kako će se odvijati fudbal u budućnosti u Nizozemskoj. Svi ćemo se zajedno izboriti, piše u saopćenju nizozemskih prvoligaša. 

.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.