NOGOMET

Ko je bolji, Mesi ili Ronaldo? Odgovor su dale brazilske legende

Niko nikada nije radio stvari koje je radio on...

Ronaldo i Ronaldinjo su 2002. osvojili SP. Arhiv

Avaz.ba

25.4.2020

U debatu o tome ko je bolji igrač između dvojice koji su obilježili posljednju eru, Lionel Mesi (Messi) ili Kristijano Ronaldo (Cristiano), uključili su se i neki od najboljih igrača svih vremena, legendarni Brazilci Ronaldinjo Gaučo i Ronaldo Luis Nazario de Lima.

Ronaldinjo je sa Mesijem igrao u Barceloni, ali samo kratak period. Brazilac je tada polako počeo padati, a Argentinac je tek stupio na svjetsku scenu. 

- Ipak Mesi. Volio bih da sam duže igrao s njim. Nisam imao dovoljno vremena tada, bio je još veoma mlad. Volio bih izaći na teren s njim bar još jednom. Leo je najbolji u historiji, tu nema dileme. Niko nikada nije radio stvari koje je radio on. Kristijano je kompletan, ima sve, ali sve to ima i Mesi, plus još nešto više. Sve je pitanje ukusa, ali ja preferiram Mesija - kazao je Ronaldinjo.

Il Fenomeno se slaže s kolegom s kojim je osvojio naslov prvaka svijeta 2002.

- Mesi nije s ovog svijeta. Kristijano je čudo, ali Lea vidim kao kompletnijeg igrača. On je sjajan. Sviđa mi se mnogo više od bilo kojeg drugog igrača. Sve što radi je spektakularno - izjavio je Ronaldo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.