EVERTON

Ken će biti strogo kažnjen zbog razuzdane zabave

Šokirani smo incidentom kojim je član naše prve ekipe prekršio pravila i upute vlade te klupsku politiku o ponašanju u vrijeme koronavirusa

Ken: Sam sve snimio. Sky Sport

Avaz.ba

27.4.2020

Dio nogometaša u Premijeršipu teško podnosi karantin dok Otokom hara pandemija kornavirusa i odnosi veliki broj ljudskih života (ukupno je u Ujedinjenom Kraljevstvu do sada umrlo više od 20.000 ljudi, a broj zaraženih prelazi 150.000).

Nakon što je Gvardiolina (Guardiola) zvijezda Kajl Voker (Kyle Walker), i jedan od najtraženijih mladih nogometaša na Otoku, početkom aprila šokirao javnost vrućim snimkama s dvije eskort-dame, a pritom pozvao javnost da ostane u kući i pridržava se svih mjera u doba koronavirusa, nešto slično napravio je i Moize Ken (Moise Kean), talentirani mladi napadač Evertona.

Podsjetimo, 20-godišnji stroj za golove bio je velika nada Juventusa, prije četiri godine je postao i najmlađi igrač koji je zaigrao za prvu ekipu u historiji torinskog kluba, potom to isto napravio u italijanskoj reprezentaciji, a prošlog je ljeta prešao u Everton za 30 miliona eura i doslovno nestao. Od tada je postigao tek jedan gol, a čini se da će mu u prvih godinu dana na Otoku najpamtljiviji biti "nastup" u - izolaciji.

Ken: Talentirani mladi napadač Evertona. AFP

Razuzdanu zabavu snimao je, navodno, sam Ken, a prema prvim reakcijama iz kluba, to bi mu mogli biti najskuplji snimci u karijeri. Naime, Everton je već najavio brutalnu kaznu, "Daily Mail" spominje rekordni iznos viši od 100.000 funti.

Šokirani smo incidentom kojim je član naše prve ekipe prekršio pravila i upute vlade te klupsku politiku o ponašanju u vrijeme koronavirusa. Klub je igraču izrazio svoje duboko razočaranje i jasno dao do znanja da je takvo ponašanje potpuno neprihvatljivo - piše, između ostalog, u saopćenju Evertona koje prenosi SN.

Ken će biti kažnjen s više od 100 hiljada funti. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.