HLADAN TUŠ

Sve manje šanse za nastavak Serije A

Italijanska vlada odbacila je mogućnost da nogometne ekipe počnu trenirati prije 18. maja

Pjanić i saigrači vode na tabeli. Arhiv

Avaz.ba

27.4.2020

Italijanska vlada odbacila je mogućnost da nogometne ekipe počnu trenirati prije 18. maja, što je smanjilo šanse da se sezona ipak odigra do kraja nakon što je prekinuta zbog pandemije koronavirusa, prenosi AFP.

Premijer Italije Đuzepe Konte (Giuseppe Conte) jučer je odgodio odluku o ponovnom pokretanju nogometa uprkos tome što će od idućeg ponedjeljka biti dozvoljeno vrhunskim sportistima da ponovo počnu trenirati. No, to se isključivo odnosi na individualne discipline, dok ekipni sport, posebno nogomet, ostaje na čekanju.

Ministar sporta Vinćenco Spadafora (Vincenzo) govorio je o nedostacima u zdravstvenom i sigurnosnom protokolu koji su prošle sedmice predstavili službenici Italijanskog nogometnog saveza (FIGC).

Za italijanski sportske listove najava vlade bila je "hladan tuš", dok je sportski direktor rimskog Lacija Igli Tare rekao je da se nogometni klubovi osjećaju kao da su "diskriminirani". Rimski klub, za koji nastupa naš igrač Senad Lulić, nalazi se na drugom mjestu u Seriji A, samo jedan bod zaostatka za vodećim Juventusom, čiji je član Miralem Pjanić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.