TRANSFERI

Bomba iz Francuske: Klop razgovarao s ocem Kilijana Mbapea

Hoće li Mbape ostvariti rekordan transfer. Arhiv

Avaz.ba

28.4.2020

Menadžer Liverpula Jirgen Klop (Jurgen Klopp) razgovarao je s ocem Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe), prenijeli su danas francuski mediji. Iako ova sezona još nije završena, a ne zna se ni kada i da li će biti okončana, Liverpul očigledno priprema teren za ljetni transfer, koji bi mogao oboriti i svjetski rekord. Klopu svakako treba "svježa krv"...

Mbape je još pod ugovorom sa PSG-om, koji očajnički pokušava produžiti saradnju s velikom zvijezdom, ali mediji špekuliraju da je došlo do zastoja u pregovorima, kao i da on nije nezainteresiran da promijeni sredinu.

Ukoliko bi došlo do transfera, pretpostavlja se da bi bio oboren svjetski rekord, koji trenutno drži još jedna zvijezda Parižana, Brazilac Nejmar (Neymar), koji je Barceloni plaćen 222 miliona eura.

U Liverpulu se uzdaju da će koronavirus u velikoj mjeri oboriti cijene igrača na svjetskom fudbalskom tržištu, pa je možda to glavni razlog zbog čega "crveni" baš u ovom prijelaznom roku žele angažirati Mbapea. Također, Sadio Mane je već na izlaznim vratima Enfilda, a očekuje se da po okončanju epidemije postane novi član madridskog Reala. Liverpul ima još jednog "keca u rukavu", pošto bi i Muhamed Salah mogao napustiti redove šampiona Evrope. U tom slučaju "Crveni" bi mogli raspolagati znatnim finansijskim sredstvima.

Klop. Arhiv

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.