LA KLIPERS

Ivica Zubac uputio vrijednu donaciju Domu zdravlja Čitluk

Iz Doma zdravlja u Čitluku zahvalili su mladom košarkašu na vrijednoj pošiljci koju im je uručio njegov brat Antonio

Zubac: Vrijedna donacija. Arhiv

Avaz.ba

28.4.2020

Sjajni mladi igrač hrvatske košarkaške reprezentacije i NBA ekipe LA Klipersa Ivica Zubac uključio se vrijednom donacijom u akciju pomoći Domu zdravlja u rodnom Čitluku koji je bio najpogođeniji koronavirusom u Bosni i Hercegovini. Kako su za HINA-u potvrdili iz Doma zdravlja u Čitluku, u vrijednoj donaciji nalaze se defibrilator, inhalatori, aspiratori, zaštitne maske te drugi medicinski uređaji i druga zaštitna oprema.

Pojasnili su kako će oprema koju je donirao Zubac biti od velike pomoći u borbi s koronavirusom, ali i u budućem radu ove zdravstvene ustanove. Iz Doma zdravlja u Čitluku zahvalili su mladom košarkašu na vrijednoj pošiljci koju im je uručio njegov brat Antonio.

U pomoć Domu zdravlja u Čitluku uključili su se i drugi brojni pojedinci, firme i udruženja, među kojima je i "Broćanska zajednica" iz Zagreba.  U općini Čitluk s nešto više od 18.000 stanovnika koronavirusom je bilo zaraženo više od 80 osoba te je bila najpogođenija u Bosni i Hercegovini. 

Među oboljelima su bili i redovnici i redovnice iz poznatog hodočasničkog lokaliteta Međugorja, mjesne zajednice u okviru općine Čitluk, te djeca bez roditeljske skrbi za koju se brine tamošnja Katolička crkva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.