NJEMAČKA

Sutra dan D za Bundesligu

Bit će uvedena brojna pravila kojih će se igrači i treneri morati pridržavati. Arhiv

Avaz.ba

29.4.2020

Njemačka nogometna Bundesliga trebala bi biti nastavljene 9. ili 16. maja, ali odluka o nastavku sezone prvo mora biti odobrena na sutrašnjem sastanku kancelarke Angele Merkel s premijerima saveznih pokrajina, prenosi "Bild". Ministarstvo rada je već odobrilo odigranje utakmica bez gledalaca i nacrt pravila o testiranju igrača i higijenskim pravilima koji je prethodno pripremilo Udruženje profesionalnih klubova (DFL), radi nastavka Prve i Druge nogometne lige. 

Naime, bit će uvedena brojna pravila kojih će se igrači i treneri morati pridržavati, uključujući i nekoliko testiranja za nogometaše. Između ostalog, u slučaju da se na klupi za rezervne igrače ne bude primjenjivalo pravilo socijalne distance, nogometaši i treneri bi morali nositi maske. 

Prema nacrtu Udruženja profesionalnih klubova (DFL), prije nastavka lige, klubovi bi ušli u svojevrsni kamp koji bi imao status karantina kako bi se pratila klinička slika igrača. Međutim, najžustrije rasprave se i dalje vode o tome šta bi se poduzelo u slučaju da samo jedan nogometaš bude pozitivan na koronavirus. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.