ENGLESKA Nedostaje mi naš svijet

Žoze Murinjo dostavlja voće i povrće i čeka da se sezona nastavi

Ovo je borba koju svi moramo voditi

Avaz.ba
30.04.2020 11:57

Murinjo: Dostavlja povrće

Foto: Instagram

Trener fudbalera Totenhema Žoze Murinjo (Jose Mourinho) rekao je da bi za sve bilo dobro da se do kraja odigra sezona u Premijer ligi Engleske.  

Sezona je prekinuta zbog pandemije koronavirusa, a Murinjo trenutno dobrovoljno pomaže da se iz bašte u trening-centru Totenhema, u kojoj se gaji voće i povrće za potrebe klupskog restorana, namirnice prebace kao pomoć najugroženijima u jeku pandemije koronavirusa. On je govorio za "Sky", a jasno je koliko mu fudbal nedostaje.

- Za sve nas bilo bi dobro da odigramo devet posljednjih utakmica u sezoni. To bi bilo dobro za fudbal, za Premijer ligu. Ako budemo igrali pred praznim stadionom, želim da mislim da fudbal nikad nije bez publike. Uz kamere, to znači da će milioni gledati. Pa, ako jednog dana izađemo pred prazne tribine, to uopće neće biti prazno. Nedostaje mi fudbal, ali radije kažem da mi nedostaje naš svijet, stvari koje svi radimo. Fudbal je samo dio mog svijeta. Moramo da budemo strpljivi, ovo je borba koju svi moramo voditi - mišljenja je Portugalac.

  • Murinjo: Pomaže ljudima
    Murinjo: Pomaže ljudima Foto: Tottenham

Komentari

NA VRH