NOGOMET

UEFA donijela odluku koga će smatrati pobjednikom Kupa BiH ako se ne nastavi sezona

To ne znači da bi Plavi dobili pehar za osvajača Kupa BiH, što bi trebala riješiti organizacija pod čijom je ingerencijom Kup BiH

Stigle preporuke iz Niona. Ilustracija

Avaz.ba

1.5.2020

Ukoliko se takmičenje u ovoj sezoni bosasnkohercegovačkog fudbala ne nastavi, UEFA će za pobjednika Kupa BiH smatrati ekipu Željezničara.

UEFA je poslala dopis svim fudbalskim zemljama Evrope u kojem se objasnilo i šta će se desiti sa kup takmičenjima ukoliko se sezona nastavi, prenijeli su srbijanski mediji objasnivši ovu situaciju na sopstvenom primjeru.

Iz krovne kuće evropskog fudbala ovu temu najviše su obradili zbog činjenice da je potrebno raspodijeliti mjesta za evropska takmičenja, pa je tako njihova odluka i povezana sa tabelom u ligi.

To bi značilo da bi se za osvajača kupa smatrala prva ekipa ispod one koja se plasirala u Ligu prvaka ili kvalifikacije za to takmičenje.

U slučaju da se fudbal u ovoj sezoni ne zaigra u Bosni i Hercegovini, UEFA bi osvajačem Kupa smatrala ekipu Željezničara, koja se nalazi mjesto ispod Sarajeva koje bi, po tome, išlo u Ligu prvaka.

Naravno, to ne znači da bi Plavi dobili pehar za osvajača Kupa BiH, što bi trebala riješiti organizacija pod čijom je ingerencijom Kup BiH (u ovom slučaju Nogometni savez BiH).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.