ENGLESKA

Lovren: Psihološki se borim sam sa sobom

Već smo 46 dana zaključani u kućama

Lovren: Svakog dana je jedno te isto. Arhiv

Avaz.ba

2.5.2020

Dejan Lovren, hrvatski reprezentativac iz Liverpula, osvrnuo se na nastavak sezone.

- Vidim da su hrvatski prvoligaši počeli s treninzima u grupama. Kako je to brže i bolje u Hrvatskoj nego ovdje, u Engleskoj? Ali, dobro, mnogo je manje zaraženih, ovdje je drugačije, sve ide sporije. Vidim da bi uskoro trebalo da krene i Bundesliga. Pametno, šta drugo da kažem - rekao je Lovren za „Sportske novosti“.

Osvrnuo se potom na situaciju s treninzima na Otoku.

- Nažalost, još nema konkuretnih informacija. Nešto se govori da bismo mogli da počnemo sada, početkom maja, ali nema nikakvog datuma. Više i ne znam šta da mislim, svakog dana je nešto novo. Jasno, treba čuvati zdravlje ljudi, to je najvažnije.

Lovren je otkrio da je tokom boravka u karantinu naučio da pravi sladoled, a na pitanje kako je još proveo posljednjih mjesec i po, rekao je:

Iskreno, nije lako. Već smo 46 dana zaključani u kućama. Nigdje nismo izašli. Psihološki se borim sam sa sobom. Najteže je sve prebroditi psihološki. Kada se radi o treningu, radim sam. Zaista sam radnik, nije mi problem da samostalno treniram. Ali, drugačije je kad treniraš sam nego s ekipom. Zaključan si u kuću, ne možeš da izmišljaš toplu vodu, vježbe. Svakog dana je jedno te isto. Imam sprave za trening, pokušavam da izmišljam vježbe. Dobili smo plan treninga od kluba, ali teško je. Sam sam, nema ko da me natjera kad mi je najteže. Kada radiš sam sa sobom, sve je drugačije. Motiviram se kako god znam.Recimo, nekad kada se probudim, sam sebi kažem: "Danas ću se na treningu rasturiti." 

Osvrnuo se i na sezonu u Premijer ligi i osvajanje titule s Liverpulom.

Sezona mora da se završi. Ne bi bilo normalno da se ne završi. U cijelu priču su uključene finansije tako da se, jednostavno, mora završiti. Uostalom, mi sada pričamo o deset utakmica do kraja prvenstva, naći će se rješenje. Hoće li se ta završnica igrati na jednom ili dva stadiona, na svaka tri-četiri dana, ne znam. Ali, siguran sam da će se odraditi u mjesec. Odradili smo 80 posto prvenstva, bilo bi, zaista, loše da se ne završi do kraja. Ne samo zbog nas iz Liverpula nego se, zbog finansijske strane, nikome ne bi isplatilo - jasan je Lovren, koji je rođen u Zenici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.