ŠPANIJA

Zidan dovodi tri Francuza u Real

Zidan: Hoće li Francuzi činiti više od pola tima Madriđana. Arhiv

Avaz.ba

3.5.2020

Francuska kolonija u Real Madridu mogla bi od ovog ljeta znatno da se poveća, i to igračima koji su na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, gdje su "Trikolori" osvojili prvo mjesto, činili vrlo bitan dio tima. Pored trenera Zinedina Zidana (Zinedine Zidane),  boje madridskog kluba u ovom trenutku brane trojica Francuza. Najbitniji i s najdužim stažom na Santijago Bernabeuu je Karim Benzema, koji ove godine završava 11 sezonu u "kraljevskom klubu". 

Pored napadača, tu su još Alfons Areola (Alphonse), golman na pozajmici iz Pari Sen Žermena i lijevi bek, novopečeni "Kraljević" Ferlan Mendi (Mendy). Navodno se na Zidanovom spisku pojačanja nalaze Pol Pogba (Paul), Ngolo Kante i Kilijan Mbape (Kylian Mbappe). 

Real bi prvo trebalo da krene u potjeru za Pogbom, kome je ostala još godina ugovora sa Mančester junajtedom. Prema pisanju "Mirrora", realno je očekivati da odlični vezni fudbaler stigne u Madrid za 70 miliona funti (skoro 79 miliona eura). Slična je situacija i s Kanteom, kome je, također, ostala još godina ugovora s Čelzijem.  

Finansijska sredstva za angažman dvojice igrača iz bogatih engleskih klubova ne bi trebalo da predstavljaju problem, jer se pretpostavlja da će novčane praznine biti popunjene prodajom dugogodišnjih asova Tonija Krosa (Kroos) i Luke Modrića. Ali, potpis Mbapea, još jednog člana zlatne francuske generacije, već čini ozbiljan problem. Najskuplji tinejdžer u historiji fudbala i drugi najskuplji igrač svih vremena (prvi je Nejmar) odbio je u decembru da sa PSG-om produži ugovor, koji mu istječe 2022. godine. Njegov plan je da prijeđe u Real, ali će Parižani svakako imati prostora da još neko vrijeme zatežu cijenu i možda dvadesetjednogodišnjeg momka učine najskupljim pojačanjem ikada. 

U svakom slučaju, Realu će za angažman spomenutih Francuza morati da skupi pravo bogatstvo, procjenjuje se između 350 i 400 miliona eura, analizira "Mondo".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.