SUDBINE

Bio na pragu Real Madrida, a danas radi na otpadu papira i plastike

Slikao se i objavio da je igrač velikog kluba

Bio na pragu Reala iz Madrida. Instagram

Avaz.ba

4.5.2020

Luis Enrike dos Santos (Henrique) danas ima 22 godine, a može se reći da je bio na pragu ostvarivanja sna, ali je za Brazilca stiglo veliko razočarenje.

Dječak je imao samo jedan cilj - da postane profesionalni fudbaler. Imao je podršku porodice, otac je snimke stavljao na internet u nadi da će Luisa neko zapaziti, a onda je uslijedio poziv biznismena iz Sao Paula. Dos Santosa je sa devet godina odveo Ole Brazil, gdje je ostao nekoliko godina, a sljedeća stanica je bio Kruzeiro, prava ulaznica za Evropu.

Luis nije mogao odoljeti zovu Španije. Prvo je otišao u Betis, ali je, onda, stigao poziv Reala, koji se ne odbija. Luis je zadovoljio na probi u Madridu, ali zbog birokratskih problema, nije ostao u Španiji. 

Obišao je trening-kamp Reala, objavio fotografije s treninga, tvrdio i hvalio se da je novi igrač Reala, a nekoliko dana kasnije, poručeno mu je da mora napustiti zemlju. 

- Već smo kupili karte za Brazil kad je stigao poziv Reala. Trebao sam tu ostati mjesec, odigrati nekoliko utakmica... - s velikom dozom gorčine govori Peti (Pety), kako mu je nadimak, o pozivu u kojem mu je rečeno da mora napustiti Španiju.

Da stvar bude gora, u Brazilu nakon povratka nikad nije dobio pravu priliku. Danas ima 22 godine i radi na otpadu papira i plastike u Uberabi. Još nije odustao od sna da postane profesionalni igrač.

- Radim kao asistent na otpadu za reciklažu papira i plastike. Moj san je da zaigram ponovo. Samo trebam priliku da pokažem dar koji mi je dao Bog. U fudbalu ima dosta varalica. Neko nekoga uvijek pokušava prevariti - rekao je Luis.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.