ENGLESKA

Legendarni fudbaler odlučio kupiti klub

Žele iskoristiti pad tržišta

Larson, Bergkamp i Kajt. The Sun

Avaz.ba

4.5.2020

Slavni Nizozemac Denis Berkamp (Dennis Bergkamp) vodi grupu bivših nogometnih zvijezda koje bi uskoro trebale kupiti neimenovanog engleskog prvoligaša, piše engleski "Mirror". Osim bivše superzvijezde Arsenala, spomenuta su još trojica Berkampovih sunarodnjaka Kajt (Kuyt), Koku (Cocu), Kuman (Koeman), ali i Šveđanin Larson (Larsson), ali u igri su još neki bivši nogometaši. 

Grupa nogometaša navodno je već osnovala konzorcij i samo čeka povoljan trenutak da započne realizaciju ideje. To bi se trebalo dogoditi u bliskoj budućnosti. Budući da se nakon pandemijske krize očekuje i velika ekonomska kriza, pretpostavka je da će cijena dionica klubova u narednom periodu značajno pasti, a u tom trenutku oni bi ušli na tržište.

Naravno, sada je, kako pišu Britnaci, svima njima najbitnije da se Ronald Kuman oporavi nakon što je jučer zbog srčanih problema primljen u bolnicu. Današnje vijesti su mnogo bolje, on je u stabilnom stanju.

Inače, ovakva ideja spominjala se i prošle godine. Navodno su htjeli kupiti trećeligaša Vikomb vonderers, ali to nije potvrđeno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.