ZVIJEZDE

Savićević: Ja i Boban nikada nismo pričali o ratu

Nisu fudbaleri i sportisti krivi što se dogodio rat, već politički interesi onih koji su poslije rata postali milijarderi, rekao je Savićević

Savićević i Boban s osvojenim peharom Lige prvaka. Arhiv

Avaz.ba

4.5.2020

Dejan Savićević i Zvonimir Boban bili su veliki rivali u vrijeme bivše jugoslavenske lige, pa i poslije, na reprezentativnom nivou, dok su na klupskom nivou postali saigrači u velikom Milanu. Dobro je poznato šta se sve dešavalo na ovim prostorima i da je rat maltene "najavio" Zvonimir Boban kada je udario policajca Refika Ahmetovića na Maksimiru prije utakmice u kojoj su trebali igrati Dinamo - Crvena zvezda, odnosno Boban protiv Savićevića. Zanimljivo je da dvojica igrača "Rosonera" nikada poslije nisu razgovarala o tom incidentu.

- Ja i Zvone smo bili prijatelji i prije nego što smo došli u Milan - ispričao je Savićević za italijanske medije te dodao:

Bile su to teške godine, rat... Nije bilo lako održati te odnose. Zajedno smo služili vojsku, igrali za reprezentaciju, dogovorili smo se da ne pričamo o ratu, već o drugim stvarima. O ratu, jednostavno, ne bismo mogli da se usaglasimo. 

Boban je postao član Milana 1991. godine, dok je naredne sezone to učinio i Savićević. 

Nisu fudbaleri i sportisti krivi što se dogodio rat, već politički interesi onih koji su poslije rata postali milijarderi - rekao je Savićević, koji je 1994. godine, zajedno sa Bobanom, osvojio tri titule u Italiji i Ligu prvaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.