BUNDESLIGA

Nijemci testiraju sve igrače i klupsko osoblje: Drugi krug do kraja sedmice

Uprkos nekolicini zaraženih, ostali bundesligaši nastavili da rade normalno. Arhiv

Avaz.ba

4.5.2020

U Bundesligi se preduzimaju sve mjere predostrožnosti. U Njemačkoj testiraju igrače i sve koji imaju veze sa klubovima i trenutno ovako stoje stvari.  Ukupno 10 od 1.724 fudbalera, trenera i drugog klupskog osoblja u dvije najjače njemačke lige, Bundesligi i 2.Bundesligi, pozitivno je na koronavirus, saopćili su njemački mediji. 

Masovnim testiranjem, koje je prethodilo nastavku treninga i priprema za nastavak sezone, obuhvaćeno je svih 36 profesionalnih bundesligaških klubova.

U saopćenju Njemačke profesionalne fudbalske lige (DFL) navedeno je da su preduzete odgovarajuće mjere u skladu sa odlukama zdravstvenih institucija. Tako je u prvom krugu testirano 1.724 lica, dok bi drugi krug trebalo da bude obavljen do kraja ove sedmice.

Cilj zdravstvenih institucija je da svi fudbaleri i stručno osoblje budu testirani uoči nastavka sezone, kako bi se smanjio rizik od širenja zaraze.  Podsetimo, u Kelnu je nedavno saopćeno da dvojica fudbalera i fizioterapeut pozitivni na COVID-19, ali su "Jarčevi" normalno nastaviti sa treninzima. Očekuje se da, uprkos nekolicini zaraženih, koji će naredni period provesti na liječenju, i ostali bundesligaši nastave raditi normalno. 

Sezona u Bundesligi prvobitno je trebalo da bude nastavljena 9. maja, zatim je početak prvo prolongiran za 16, pa za 23. maj, ali po svemu sudeći teško da će se u ovom mjesecu nastaviti borbe za bodove, prenosi "Mondo".


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.