ITALIJA

Juventus od sutra u trenažnom procesu: Ronaldo večeras dolazi u Torino

Prvi italijanski klub koji je nastavio s treninzima je Sasuolo

Danas obavljeni prvi ljekarski pregledi. Arhiv

Avaz.ba

4.5.2020

Juventus našeg Miralema Pjanića će sutra, nakon skoro dva mjeseca pauze, nastaviti trenažni proces. Tim povodom danas je prva grupa igrača kluba iz Torina obavila neophodne ljekarske preglede, te testiranje na koronavirus. 

Igrači koji su ostali u Italiji prvi su stigli u klupsku zdravstvenu ustanovu. To su bili: Leonardo Bonući (Bonucci), Federiko Bernardeski (Federico Bernardeschi), Huan Kvadrado (Juan Cuadrado), Karlo Pinzoljo (Carlo Pinsoglio) i Aron Ramzi (Aaron Ramsey). Dolazak Kristijana Ronalda (Cristiano), koji je minuli period proveo u rodnoj Madeiri, očekuje se u večeras.

S druge strane, prvi italijanski klub koji je nastavio s treninzima je Sasuolo, skoro dva mjeseca poslije posljednje utakmice u Seriji A protiv Breše. Fudbaleri Sasuola na raspolaganju imaju tri terena za svaku grupu od po šest igrača, te im je tako osigurana minimalna udaljenost od 20 metara tokom vježbi. Nakon jednosatnog treninga svi igrači su se odmah vratili u domove kako bi se istuširali, jer im u trening kampu nije dozvoljen pristup svlačionicama i teretani. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.