KATAR

Ćavi: Povratak Nejmara u Barcelonu bio bi pun pogodak

Mesi i Ćavi. Arhiv

Avaz.ba

4.5.2020

Trener katarskog El Sada Ćavi Hernandez (Xavi) još jednom je ponovio kako mu je neophodno više iskustva u ovom poslu da bi preuzeo klub kao što je Barcelona, ali se nada da će se to dogoditi prije nego što Lionel Mesi (Mesi) ode u penziju.  Katalonci su zimus imali ozbiljnu namjeru da ga dovedu na svoju klupu, ali su dobili negativan odgovor. 

- U januaru sam razgovarao sam sa Abidalom i Grauom, dobio sam primamljivu ponudu, ali nije bio pravi trenutak da je prihvatim. Potrebno mi je više iskustva. Barcelona je moj san i volio bih jednog dana da budem njen trener. Rekao sam to mnogo puta, poručio je Ćavi.

Nekadašnji kapiten Barselone nada se da će se to dogoditi prije nego što Mesi ode u penziju.

- Mesi pred sobom ima još pet ili sedam vrlo dobrih godina. On se veoma dobro brine o sebi i, bit će sposoban da igra do 37, 38 ili 39. godine. Siguaran sam da će igrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru, dodao je Ćavi.

Legendarni as vjeruje da bi povratak Nejmara (Neymar) u Barcelonu bio pun pogodak.

- Nema sumnje da je on među tri ili pet najboljih igrača svijeta. On može da napravi razliku. Igrao sam sa njim, posjeduje sjajan karakter, njegov potpis bi bio izvanredna stvar, zaključio je Ćavi, a prenosi "Mozzart sport".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.