REPREZENTACIJA

Novi junak nakon bitke je Senijad Ibričić: Drvlje i kamenje po Safetu Sušiću

Nismo igrali jer nismo radili sa selektorovim bratom

Ibričić: Problemi sa Sušićem. Arhiv

Piše: Avaz.ba

5.5.2020

Sjetio se Zvjezdan Mismović da ga je Ćiro Blažević nepravedno optužio prije više od decenije, nedavno je i Harisu Medunjaninu proradila memorija, pa je zaredao po Mehmedu Baždareviću, Safetu Sušiću i Robertu Prosinečkom, a sada imamo novog junaka nakon bitke.

Senijad Ibričić, bivši bh. reprezentativac, naglo je osvježio pamćenje, pa je u sve popularnijem "Podcastu Opsajd" osuo drvlje i kamenje po Sušiću. 

- Sušić je bio selektor u dva mandata, a ja, kao i 95 posto igrača, nisam nikad razgovarao s njim o problemima. To sve govori o njegovom načinu saradnje. Razgovarao je samo s kapitenom i još možda dva-tri igrača. Što se tiče Svjetskog prvenstva, mislim da je sudbina Ervina Zukanovića bila namijenjena i meni. Ružno je to jer znamo šta je naša država sve prošla i koliko smo se napatili da dođemo do Svjetskog prvenstva i onda neko preko noći hoće sve da sruši. U kvalifikacijama su igrali 90 posto isti igrači koji su izborili plasman, a onda je Sušić odjednom počeo govoriti kako nemamo ekipu za Brazil. Znali su svi u ekipi razlog. Mi koji smo igrali u manjim klubovima smo bili donji, odnosno svi koji nisu željeli raditi sa selektorovim bratom koji je inače menadžer - izjavio je Ibričić. 

Potpuno legitimno je da Ibričić iznese ono što misli, ali indikativno je da je i njemu dugo trebalo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.