TURSKA Klub na sve načine pokušava uštedjeti

Ko bi ovo prihvatio: Fenerbahče Bjelici spremio najneobičniji ugovor

Uskoro će se turski velikan morati baciti i na prodaju najboljih igrača kako bi klub uopće opstao

Avaz.ba

Bjelica s pomoćnicima iz Dinama

Foto: Arhiv


Da je Fenerbahče žestoko zagrizao za Nenada Bjelicu, to više nije tajna. Dok hrvatski trener provodi dane u svome domu u Austriji pomažući Palčićima, turski klub u Istanbulu sastavlja ugovor kojim bi ga ostavio bez teksta. Ali, ako je suditi prema onome što pišu turski mediji, riječ je o dosta neobičnom ugovoru.

Prije svega, Fenerbahče je u jako lošoj finansijskoj situaciji. Upravo zbog toga ne mogu si priuštiti dovođenje velikih trenerskih imena, a uskoro će se morati baciti i na prodaju najboljih igrača kako bi klub uopće opstao. Klub na sve načine pokušava uštedjeti novac, pa tako i na Nenadu Bjelici, piše 24sata.  

Fenerbahče će stoga ponuditi Bjelici ugovor u kojem će u prvih devet utakmica dobiti četvrtinu plaće koju bi zaradio u sljedećoj sezoni. Također, ako ne pobijedi u pet od devet utakmica, klub ima pravo na raskid ugovora.

Tu su još i neki bonusi pa tako ako bivši trener Dinama odvede Fener do naslova u Kupu, dobit će premiju od 200.000 eura, a za plasman u evropska takmičenja 100.000 eura. Bjelicin dolazak na klupu turskog velikana bio je praktički siguran, ali pitanje je kako će hrvatski trener reagirati na ovu ponudu u kojoj je njegova sudbina samo u njegovim rukama. Prevedeno, ako pobjeđuje, profitirat će, ako bude gubio, dobit će raskid ugovora. Dosta delikatna situacija, ali ipak i najveći izazov u trenerskoj karijeri Nenada Bjelice koji bi mu mogao donijeti jako puno toga.

Fenerbahče se nakon 26 kola nalazi se tek na 7. mjestu sa 13 bodova zaostatka za prvoplasiranim Trabzonsporom.  

U prvoj utakmici polufinala Kupa izgubili su 2:1 od Trabzonspora, ali još ih čeka uzvrat na njihovom Šukru Saraolu.

Posljednji trener turskog diva bio je Ersun Janal, koji je dobio otkaz prije nekoliko sedmica.

Više o temi Turska

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na