ISKRENO

Supruga poznatog igrača: Mančester je najveća rupa na svijetu

Nije željela u Englesku

Kardoso i Di Marija: Morali u Mančester. Instagram

Avaz.ba

6.5.2020

Anhel di Marija (Angel Di Maria) bio je igrač Real Madrida s kojima je 2014. godine stigao do titule prvaka Evrope, gdje je proglašen najboljim igračem finala Lige prvaka, a nakon toga je u Brazilu, odveo Argentinu prema finalu SP-a. 

Kada se činilo da život ne može biti bolji, stigla mu je ponuda Mančester junajteda za dvostruko višu plaću od one koju je imao u Realu. Na Bernabeu su prihvatili da ga prodaju za veliku sumu. Uzeli su 75 miliona eura, pa je Di Marija u tom trenutku postao najskuplji fudbaler u historiji Velike Britanije. 

Međutim, selidba u Englesku najteže je pala njegovoj supruzi Horhelini Kardoso (Jorgelina Cardoso), koja je Mančester nazvala "šup... svijeta".


Di Marija: U Engleskoj samo godinu dana. Arhiv

- Živjeli smo u divnom Madridu, a Anhel je sjajno igrao za najveći i najbolji klub na svijetu. Tamo je sve bilo savršeno. Način života, klima, hrana - rekla je Kardoso.

Za razliku od Madrida, Mančester je za nju sve suprotno.

- Mančester je užasan. Nemam riječi kako bih opisala koliko je gadan. Što je najbolje, bili smo tamo godinu dana ranije u posjeti kod Aguera i njegove žene i vidjeli o kakvoj se grozoti od grada radi. Čim smo izašli iz njihove kuće i krenuli prema aerodromu, rekla sam Anhelu: "Ako budeš morao ići iz Reala, možeš bilo gdje, samo nikako ne u Englesku. Ovo je horor." I godinu dana kasnije, završimo u Engleskoj, i to u njenom najružnijem dijelu - naglasila je Kardoso, a sigurno se njenim riječima neće obradovati u Engleskoj.

Možda njena izjava otkriva zašto je Di MariJa u Junajtedu ostao samo godinu i onda se preselio u Pariz.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.