VIDEOKONFERENCIJA

Čelnici NSBiH održali sastanak sa entitetskim i registracionim savezima

Učesnicima seminara su predstavljene FIFA-ine smjernice

Predstavljene su i moguće izmjene i dopune pravilnika o statusu, transferu i registraciji igrača. Arhiv

Piše: Avaz.ba

8.5.2020

U organizaciji Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas je održan seminar za predstavnike entitetskih i registracionih saveza.


NSBiH je obavezan slijediti propisane smjernice u cilju pripreme, organizacije i održavanja utakmica u narednom periodu. Arhiv

- Učesnicima seminara su predstavljene FIFA-ine smjernice koje se odnose na ugovore igrača u situaciji pandemije COVID-19. Predstavljene su i moguće izmjene i dopune pravilnika o statusu, transferu i registraciji igrača. Govorilo se još i o upotrebi Comet informacionog sistema, a učesnici su složni da je seminar organizovan uspješno, te da će im teme obrađene danas biti od velike koristi u budućem radu, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

S druge strane, Izvršni odbor NSBiH jučer je, između ostalog, usvojio prijedlog dva seta pomoći klubovima u Bosni i Hercegovini. Prvi set pomoći se odnosi na pripremu dezinfekcione zaštite na stadionima, a drugi na finansijsku podršku klubovima u prevladavanju posljedica nastale štete izazvane pojavom korona virusa i pandemijom COVID-19 u svijetu.

- Na sjednici je posebno razmatrana mogućnost nastavka i organizacije završnice prvenstvenih i Kup takmičenja. NSBiH je u cijelosti posvećen razradi potencijalnih modaliteta odigravanja utakmica u narednom periodu i završetka takmičenja na sportskom terenu. Kao društveno odgovorna organizacija, NSBiH će i dalje pratiti, poštovati i sprovoditi sve odluke nadležnih organa, tako da niti jedna odluka o nastavku takmičenja koja su pod ingerencijom NSBiH neće biti donesena bez prethodne dozvole nadležnih organa vlasti na državnom i entitetskim nivoima. Kao udružena asocijacija UEFA, NSBiH je obavezan slijediti propisane smjernice u cilju pripreme, organizacije i održavanja utakmica u narednom periodu, posebno vodeći računa o rokovima koji su dostavljeni svim nacionalnim savezima sa okvirno utvrđenim datumima za završetak nacionalnih takmičenja, piše u saopćenju NSBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.