BANJA LUKA Trener Borca o aktuelnoj situaciji

Vlado Jagodić: Ozbiljno smo shvatili sve ovo

Čak su nam, iz više razloga, za koje je sam Borac najmanje kriv, zaključani glavni i pomoćni teren Gradskog stadiona

S. K./Avaz.ba

Jagodić: Strogo se pridržavamo mjera koje je propisao gradski Krizni štab

Foto: Arhiv


Fudbaleri Borca, u iščekivanju konačnog rješenja situacije vezane za koronavirus, rade individualno, po planu i programu dobijenom od šefa stručnog štaba Vlade Jagodića. Naravno, to ni izbliza nije kao kada su svi na okupu, ali im ipak pomaže da koliko-toliko ostanu u pristojnoj fizičkoj kondiciji.

Zaključan stadion

- Strogo se pridržavamo mjera koje je propisao gradski Krizni štab i bit će tako sve dok se ne donese neka nova odluka. Čak su nam, iz više razloga, za koje je sam Borac najmanje kriv, zaključani glavni i pomoćni teren Gradskog stadiona – rekao je Jagodić u razgovoru za „Dnevni avaz“. 

Prema njegovim riječima, svi fudbaleri koji nisu državljani BiH i dalje su u Banjoj Luci, dok je nekoliko igrača trenutno u svojim bh. gradovima.

- Mislim da sama činjenica da su svi ''stranci'' i dalje u Banjoj Luci najbolje pokazuje o tome koliko ozbiljno smo shvatili cjelokupnu problematiku. U svakodnevnom sam kontaktu sa igračima, znam da su željni da istrče na teren, ali i da su krajnje svjesni trenutnog rizika te da se maksimalno korektni u izvršenju dobijenih zadataka – tvrdi strateg Banjalučana.

  • Detalj sa utakmice Borac - Široki Brijeg

    Detalj sa utakmice Borac - Široki Brijeg

    Foto: Arhiv


Spremna ekipa

Nekadašnji selektor U-21 reprezentacije BiH nije želio da se izjašnjava po pitanju nastavka prvenstva, kao i mogućeg mjesta igranja, osim da će on i njegov tim ispoštovati sve odluke koje se donesu sa vrha.  

- Sve prijedloge i polemike oko igranja u Federaciji BiH ne želim da komentarišem jer mislim da su bez osnova, a u suštini, nisam ja ni kompetentan da donosim bilo kakve odluke na tu temu! Meni je najvažnije da u momentu kada se donese odluka o nastavku starog ili početku novog prvenstva, imam što spremniju ekipu. Sve ostalo morate da pitate upravu kluba i čelnike Saveza. Najvažnije u ovom momentu je da se konačno zaustavi pandemija i da se bez bojazni nastavi normalan život. Volio bih da se utakmice igraju pred publikom, jer zna se šta navijači i pune tribine znače nama, Želji, Sarajevu, Slobodi, Čeliku... ali ako dođe drugačija direktiva, i nju ćemo ispoštovati – zaključio je Jagodić.

Više o temi Vlado Jagodić

PREMIJER LIGA BIH
Fajić u sudijskoj nadoknadi obradovao "Rođene"
NA VRH

Podijeli članak na