PREMIJER LIGA

Još jedan klub nije za završetak sezone u Engleskoj

Zašto ne možemo igrati na našem stadionu

Votford: Novi klub koji se žali. Twitter

Avaz.ba

9.5.2020

Predsjednik Votforda Skot Daksberi (Scott Duxbury) rekao je danas da u Premijer ligi postoji 20 različitih interesa koji se ponekad usklađuju, ali da se češće radi isključivo na zaštiti svakog pojedinačnog kluba. On je dodao da bi igranje na neutralnim terenima ugrozilo fer-plej i dodao da je najmanje šest klubova zabrinuto zbog tog plana.  

- Apsolutno prihvatam da ne možemo imati gledaoce na stadionu. To se podrazumjeva u ovoj situaciji. Međutim, sada nam kažu da ne možemo igrati na našem stadionu. Od igrača se sada očekuje da igraju kao da se ništa nije dogodilo. Imamo ljekarsko osoblje koje radi u uslovima koje nijedan doktor ili fizioterapeut nije ranije iskusio, uz mjere koje su malim dijelom zasnovane na pretpostavkama, a ne naučnim činjenicama. Sa svim tim kompromisima i zdravstvenim rizicima od nas se traži da završimo takmičenje koje ne liči na ono koje smo počeli, a koje bi moglo da okonča vrijeme u Premijer ligi malim klubovima kao što je Votford, rekao je Daksberi.

Inače, odluka o nastavku takmičenja trebala bi biti donesena u ponedjeljak, a za nju treba glasati minimalno 14 od 20 klubova. Protiv su do sada bili Brajton i Aston Vila, a sada im se priključio Votford. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.