ŠPANIJA

Predsjednik La Lige Tebas: Zaraza tokom utakmice je gotovo nemoguća

Real Madrid počinje s individualnim treninzima danas. Arhiv

Avaz.ba

11.5.2020

Predsjednik La Lige Havijer Tebas (Javier) se nada da će se prvenstvo u Španije nastaviti 12. juna, gotovo tri mjeseca nakon prekida. Svi klubovi u prve dvije španske lige počele su testiranja igrača na koronavirus prošle sedmice i mnogi su, kao prvak Barcelona, počeli s individualnim treninzima. Real Madrid počinje s individualnim treninzima danas.

Želim da se prvenstvo nastavi 12. juna, ali moramo biti oprezni i nije sve na nogometu, nego i na društvu, svi se moramo fokusirati na poštivanje mjera za zaštitu zdravlja, izjavio je Tebas, koji je potvrdio i da će se sve utakmice igrati bez gledatelja, kao što je slučaj i s njemačkom Bundelsigom koja nastavlja prvenstvo ovaj vikend.

Dodao je i da će raspored biti zgusnut tako da će se utakmice igrati svaki dan.


Svi klubovi u prve dvije španske lige počele su testiranja igrača na koronavirus prošle sedmice. Arhiv

- I sada kada nemamo gledatelje na tribinama, imat ćemo neke inovativne ideje za prijenos utakmica. Bit će nogometa svaki dan jednom kada se La Liga vrati, dodao je Tebes.

Španjolska je liga u nedjelju objavila da je pet nogometaša iz klubova prve i druge lige pozitivno na koronavirus i da im je naloženo da ostanu izolirani u svojim domovima. Neće se moći vratiti na nogometne terene dok ne budu negativni na testiranju na koronavirus. Tebas je kazao i da su tri člana štaba također pozitivni, ali da je broj zaraženih manji nego što je očekivao, inzistirajći da neće biti povećanja rizika od zaraze za igrače kada se počnu igrati utakmice.

- Zaraza tokom utakmice je gotovo nemoguća, pokazalo je istraživanje koje ćemo objaviti i prema kojem postoji minimalan rizik na utamicama ako se poštuju sve zadane mjere, istaknuo je Tebas, a prenose SN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.