TRANSFERI

Sušić: Pjanić je toliko tehnički jak da ne bi trebalo biti problema da se brzo ustali u Barci

Susić: Pjaniću odgovara igra Barcelone. Arhiv

Piše: Avaz.ba

12.5.2020

Transfer našeg asa Miralema Pjanića iz Juventusa u Barcelonu je skoro završena stvar. Navodno, Pjanić će godišnje na  Nou kampu zarađivati osam miliona eura, s tim što bi ugovornu obavezu trebao potpisati na četiri godine. S druge strane, ostalo je još samo da Barcelona i Juventus dogovore “detalje”. Prema posljednjim informacijama iz Barcelone, transfer će biti ozvaničen do kraja sedmice.  

- Pjaniću odgovara igra Barcelone. Također, toliko je tehnički jak da ne bi trebalo biti problema da se vrlo brzo ustali u ekipi, rekao je naš fudbalski stručnjak Safet Sušić za „Dnevni avaz“ iz svog pariškog doma, te dodao:


Pjanić: Na korak do Nou kampa. Arhiv

- Teško je odbiti Barcelonu koja zajedno sa Realom čini dva najveća svjetska kluba. To je sigurno velika stvar za njega, naravno, ako se transfer realizira. Naš Miralem je bio standardan prvo u Lionu, potom i u Romi, pa Juventusu, a ne znam da li je jača konkurencija u Barceloni nego u Juveu, pošto „Stara dama“ iz Torina ima više kvalitetnih igrača u kadru. Zbog toga sam i rekao da ne vjerujem da će imati nekih većih problema da se izbori za mjesto startera. Želim mu da nastavi igrati onako kako je igrao do sada, ističe popularni Pape.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.