TUZLA

FK Sloboda poslao poruku navijačima

Želimo da izrazimo zahvalnost i ponos što za FK Sloboda uprkos svim tekućim problemima vlada veliko interesovanje šire zajednice

U FK Sloboda razradili su dvije opcije kako bi omogućila navijačima kupovinu karata. Arhiv

Piše: Avaz.ba

12.5.2020

Fudbalski klub Sloboda Tuzla oglasio se saopćenjem koje prenosimo u cjelosti.

- Prije svega, želimo da izrazimo zahvalnost i ponos što za FK Sloboda uprkos svim tekućim problemima vlada veliko interesovanje šire zajednice. Uzimajući u obzir veliki broj upita koje dobijamo na našu adresu i koji imaju za cilj davanje podrške kolektivu FK Sloboda, želimo ovim putem da upoznamo sve one koji imaju želju i mogućnosti da budu dio našeg kluba sa aktivnostima koje sprovodimo, a vezana su za naše navijače i simpatizere, piše u saopćenju kluba s Tušnja.

FK Sloboda je pokrenula projekat "Prijatelj kluba" koji ima za cilj okupljanja veći broj privrednika koji žele  da budu potpora klubu. 

- Uporedo sa tim, FK Sloboda je pripremila i implementirala online sistem "Član kluba" koji omogućava svim zainteresovanim fizičkim licima da putem našeg web portala postanu članovi FK Sloboda, gdje bi se uplate vršile direktno putem sistema, a same članske karte bi dolazile poštom na zadatu adresu, bez obzira na kojoj se lokaciji nalazite. Prezentacija portala je bila planirana za početak marta 2020. godine, ali zbog pandemije COVID-19, odlučeno je da se prezentacija odloži na određeno vrijeme dok se ne steknu potrebni uslovi, konstatuju iz FK Sloboda.

FK Sloboda je pripremila i implementirala online sistem "Član kluba". Arhiva

U FK Sloboda razradili su dvije opcije kako bi omogućila navijačima da putem sistema KupiKartu.ba ponude opciju kupovine karata. 

- Prva opcija bi bila da ukoliko se prvenstvo nastavi za svaku domaću utakmicu ponudi kupovinu karata u različitim vrijednostima, a sve uzimajući u obzir želju i mogućnosti svakog navijača.  Druga opcija bi bila aktivirana u slučaju da se prvenstvo ne nastavi, gdje bi se ponudio video streaming jedne od utakmica iz arhiva FK Sloboda na stadionu Tušanj, koji ima lijepe i ponosne uspomene. U razmatranju je nekoliko utakmica, ali zbog ograničenih tehničkih mogućnosti i nepostojećih video snimaka vjeorovatno će to ipak biti utakmice iz perioda 1975 - 2015. Zainteresovanim bi se ponudila opcija kupovine karata putem nekih od Pay-Per-View sistema ali i sistema KupiKartu.ba, piše u saopćenu Tuzlaka. 

Za realizaciju ovih opcija će se morati sačekati još nekoliko dana dok u FK Sloboda ne dobiju konačne upute oko nastavaka prvenstva. 

- I na kraju, još jednom se zahvaljujemo našim navijačima koji i u ovim teškim vremenima nalaze vremena i mogućnosti da pomognu našoj svetinji, naglašeno je iz tuzlanskog kluba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.