ITALIJA

Zvijezda Juventusa odbila da se vrati u Torino

Za razliku od njega, svi ostali stranci iz Juventusa su se vratili u Torino - osim Gonzala Higuaina, koji je dobio posebnu dozvolu da ostane u Argentini

Ostao u svojoj vili na francuskoj rivijeri. Arhiva

Avaz.ba

12.5.2020

Francuz Adrijen Rabio (Adrien Rabiot) ponovo je u centru pažnje jer se nije vratio u Italiju da trenira sa Juventusom, kao znak protesta zato što mu je smanjena plaća. Fudbaler Juventusa je poznat kao igrač koji sa svojim klubovima ima loše odnose, a mediji često napominju da veliku ulogu u njegovom neprofesionalnom ponašanju ima i njegova majka, koja mu je inače agent. 

Juventus je zbog pandemije koronavirusa riješio da smanji svojim prvotivnicima primanja na neko vrijeme, kako bi se ublažila kriza prouzrokovana pauzom u takmičenju, ali to se nimalo nije dopalo Rabiou.  Kako prenosi "La Stampa", Rabio je ostao u svojoj vili na francuskoj rivijeri bez ikakve dozvole kluba i nije se vratio u Italiju. 

Njemu je smanjena plaća koja inače godišnje iznosi 8.000.000 eura i ovo je sada njegova forma protesta. Za razliku od njega, svi ostali stranci iz Juventusa su se vratili u Torino - osim Gonzala Higuaina, koji je dobio posebnu dozvolu da ostane u Argentini. 


Rabio. Arhiv

U Juventusu su bili svjesni njegove problematičnosti jer je pravio ozbiljne probleme PSG-u, prije nego što mu je prošlog ljeta istekao ugovor. "Bjankoneri" su ga potom doveli kao slobodnog igrača, ali su već sada spremni da ga prodaju i tako umanje svoju štetu. Spominje se da bi Juventus pristao na 20 ili 25 miliona eura, prenosi "Mondo".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.